Aquaxyl = Хидратация

Добрата хидратация е една от най-важните стъпки в грижата за кожата, за да бъде тя сияйна, гладка и добре изглеждаща. Без вода клетките в кожата не могат да функционират нормално и това води до поява на бръчки, пигментация и зачервявания.

Една от най-добрите хидратиращи съставки в света е Aquaxyl. Тя хидратира всички слоеве на кожата и дълготрайно запазва влагата в нея. Стимулира производството на хиалуронова киселина и осигурява 24-часова защита от вредните влияния на околната среда. Затова когато разработвахме нашите GS кремове искахме в тях задължително да има високо съдържание на Aquaxyl.

Какво е Aquaxyl?

Aquaxyl е запазена марка на съставка разработена от френската компания SEPPIC и представлява микс от три други съставки – Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, и Xylito.

Със сигурност Ксилитолът (Xylitol) е най- позната от трите съставки. Той е захарен алкохол, който се намира в различни плодове и зеленчуци. Всички сме чували, че се използва като подсладител (здравословен заместител на захар), но малко от нас знаят, че той е с доказани ползи за кожата.
Ксилитолът хидратира кожата и не позволява на влагат в нея да се изпарява. Той заздравява защитния й слой и ако по някаква причина този слой не функционира правилно (ако независимо колко много продукти за лице използвате, кожата ви до няколко часа отново е суха и повяхнала) , Kсилиотлът ще възвърне правилните му функции.

Anhydroxylitol и Xylitylglucoside са също естетствени растителни съставки, които поддържат кожата хидратирана за много дълго време. Те се „грижат“ за водните резервоари на кожата, за да може тя да поема повече влага и да задържа тази влага по-дълго. Друга важна тяхна роля е в помощта, която оказват на тялото да произвежда хиалуронова киселина, която доъплнително допринася за хидратацията на кожата.

Aquaxyl е изключително модерна и ефективна съставка подходяща за хора със суха и/или дехидратирана кожа. Тя подобрява циркулацията и запасите на вода в кожата. На сайта си, SEPPIC определят Aquaxyl като щит против дехидратация и може би това е едно прекрасно определение на тази съставка, която има толкова много ползи за кожата ни.

Накратко какво прави Aquaxyl:
•Преструктурира и укрепва външния слой на кожата.
•Засилва всички елементи на хидратация на кожата.
•Изглажда кожата и подобрява тонуса й.
•Засилва ползите от глицерина и премахва страничните му ефекти.

Aquaxyl е изключителна съставка, която е подходяща за всички типове кожа, но е незаменима за всички със суха и/или дехидратирана кожа.

Препоръчваме ви да опитате някой от нашите кремове с изключително голяма концентрация на Aquaxyl в тях – Multi Active Booster, Anti Age Night Therapy и Cream Fluid.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *