5 факта за почистването на лицето

Почистването! Би следвало това да е най-лесната стъпка в режима ни за грижа за кожата. Това е така ако го правим правилно.

Мийте се винаги с хладка вода.
Екстремните температури на водата, с която се миете може много да навреди на кожата и може да увреди капилярите й.

Не използвайте сапун за тяло за почистване на лицето. Със сигурност ще усетите лицето скърцащо и чисто, но формулите на продуктите за тяло са изключително вредни за лицето. Такъв тип продукти ще увредят натуралния липиден слой на кожата и ще ви оставят с усещане за опъната и суха кожа. Използвайте само нежни почистващи продукти предназначени за лице.
Препоръчваме GS пяна за лице Pure Skin Concept.

Изберете правилния почистващ продукт за вас.
Внимателно четете етикетите на продуктите, с които миете лицето си. Внимавайте в тях да няма спирт, парабени, фталати и формалдехид.

Почиствайте лицето два пъти в деня – сутрин и вечер. Веднъж само не е достатъчно. Не пренебрегвайте миенето на лицето сутрин, дори и да ви се струва, че не е нужно Защо? През нощта кожата се регенерира и изхвърля токсини и излишен себум.
Повече от два пъти миене не е препоръчително, за да не увредите предпазната бариера на кожата. Винаги почиствайте и последната следа от грим по лицето си. Системното оставяне на следи от грим по лицето ще довете до запушване на порите, акне и преждевременно остаряване на кожата.

Когато почиствате лицето, използвайте кръгови движения. Това е най- подходящия начин за хубаво почистване на кожата. Леките масажни движения премахват грима, замърсявания и излишния себум.

Сподели с приятели

Comments (2)

 • Мариана Reply

  Здравейте , много бих искала да си поръчам от вашите продукти но живея в Испания правите ли доставки там .Благодаря ви!

  27.03.2021 at 16:25
  • admin Reply

   Здравейте, доставките са само за България на този етап.

   01.04.2021 at 11:40

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *