5 съвета как да се грижим за сухата и раздразнена кожа

За всяка жена е важно да има красива кожа. Всяко налично несъвършенство може да се отрази на самочувствието и дори емоционалното състояние. Сухата и раздразнена кожа също е несъвършенство. Загубата на свеж вид и белещи се сухи люспи трудно могат да бъдат скрити с грим, а дискомфортът от чувството за опъване и сухота е проблем, който не търпи отлагане.
За да постигнете сияен блясък спазвайте тези основни правила:
Добра слънцезащита
Ежедневната слънцезащита е важна, независимо с какъв тип кожа сте. 20 минути преди излагането на слънце, нанесете обилно слънцезащитен продукт.
Консумирайте течности
Най-добре тези течности да са вода или чай – минимум 1,5 литра дневно. Консумацията на вода се отразява добре на кожата и нейната еластичност. Ако не приемате достатъчно течности, кожата бързо губи тонус и свеж вид, както и поява на видими и дълбоки бръчки.
Избягвайте продължителното къпане с гореща вода 
Грешките, които неосъзнато допускаме под душа, вредят сериозно на кожата. Горещият душ може да ви се струва релаксиращ, но топлата вода води до изсушаване на кожата и дори сърбеж.
 
Почиствайте добре кожата си
Никога не си лягайте с грим! Винаги почиствайте кожата си с подходяща козметика и в никакъв случай със сапун. Бъдете изключително нежни, когато ексфолирате лицето си, защото естествената мазнина е необходима за здравината на кожата.
 
Използвайте хидратант с гел текстура
Малко нежна грижа може да накара сухата и раздразнена кожа отново да засияе. Леката и дълбоко овлажняваща гел текстура на ANTI-AGE SERUM SENSITIVE FORMULA го прави идеален хидратант. В състава си има съставки с доказан ефект при чувство на сухота и дискомфорт.
 
Ако въпреки всички съвети кожата ви остава прекалено суха, консултирайте се с лекар дерматолог.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *