5 вредни навика, които трябва да спрете, за да се радвате на красива кожа

Нека да си кажем истината – всички имаме вредни навици! Въпреки това, когато става въпрос за здравето на кожата ни, грешките, които правим ежедневно може сериозно да повлият на външния й вид. В следващите редове ще ви дадем няколко решения за справяне с някои вредни навици, които са пречка за блестяща кожа мечта на всеки от нас.

Вреден навик # 1: Непрекъснато пипане на лицето и стискане на пъпки.

Знаете ли, че човек докосва лицето си 23 пъти на час и всеки път, когато го прави прехвърля замърсявания и бактерии върху кожата си. Това запушва порите и води до поява на пъпки. По същия начин, ако чоплите или стискате пъпките по лицето, ще разраните кожата на това място, ще влезнат бактерии в нея и ще се получи възпаление, а понякога и промяна на пигментацията, която може завинаги да остави белег на лицето ви.

Какво да правите: Ако докосвате лицето си често, опитайте да го докосвате с обратната страна на дланта или да използвате кърпичка, която да е като преграда между бактериите по ръцете и кожата на лицето. Друг вариант е да използвате антибактериален препарат за ръце преди да посегнете към лицето, но имайте предвид, че прекомерната употреба на подобен тип препарати води до изсушаване на кожата на ръцете.
Ако не можете да спрете да стискате пъпките по лицето си препоръчваме да инвестирате в добри стикери против пъпки, които са безцветни, но залепени върху пъпката я изсушават, а в същото време не разрешават на замърсяванията и бактериите да полепват върху нея.

Вреден навик # 2: Използването на кърпички за премахване на грим.

Не само, че тези кърпички са вредни за околната среда, но са вредни и за кожата ви. Въпреки, че премахват грима от лицето, не премахват замърсяванията и излишния себум както ги премахват почистващите продукти. Почистващите кърпички изсушават и дразнят кожата.

Какво да правите: Най-добрият начин за почистване на лице е двойното/тройно почистване, за което имаме подробна статия (кликнете тук). Този начин на премахване на грим и замърсявания гарантира дълбоко почистване и детайлно почистване и сами ще се изумите колко много грим премахвате дори във втората фаза на почистването.

Вреден навик # 3: Използването на замърсени предмети

Сигурно си давате сметка колко замърсявания и бактерии има върху четките ви за грим или гъбите върху пудрите. И не само върху тях, калъфките за въглавница и кърпите за лице също завъждат много бактерии, които лесно се пренасят върху кожата на лицето ви.

Какво да правите: Сменяйте калъфките на възглавниците си и кърпите за лице на всеки 4-5 дни и мийте всички приспособления за грим поне веднъж в седмицата. Да не забравяме веднъж дневно да почистваме и телефонните си апарати, които често докосват лицето ни.

Вреден навик # 4: Неправилно нанасяне на различните козметични продукти

Последователността при нанасяне на различните продукти за лице е от голямо значение за това как те ще се абсорбират от кожата и ефекта, който ще имат върху нея.

Какво да правите: следвайте тези стъпки.

Вреден навик # 5: Да си легнете с грим
Всички сме уморени, но почистването на лицето в края на деня от значителна важност за цялостното състояние на кожата. Останал грим или замърсявания по лицето водят до образуване на пъпки, раздразнена кожа, повяхнал тен.

Какво да правите: Никога, никога не си лягайте с грим. Както споменхаме вече, двойното/тройно почистване на кожата е абсолютно задължително.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *