5 Анти-Ейдж съставки за красива и вечно млада кожа

АЛФА ХИДРОКСИ КИСЕЛИНИ (AHA)

Гликолова киселина (от захарна тръстика), цитросова киселина (от цитросови плодове), млечна киселина (от лактоза) и др.

Какво представлява – Алфахидрокси киселините са активни съставки за грижа за кожата, които имат отличен ефект и добиват все повече популярност. AHA са водно-разтворими и по-подходящи за борба със стареенето като фини линии и бръчки. Алфа хидрокси киселините предизвикват “изчистване” на кожата, което е с първоначално влошаване на състоянието й – отпушват се пори, избиват дълбоки пъпки и др.. Обичайно това трае около 3-4 седмици, но понякога продължава и по-дълго. След това кожата се успокоява, придобива блясък, гладкост и еластичнст.

За най-добри резултати търсете почистващи продукти с AHA, тонери и кремове.

АНТИОКСИДАНТИ

Зелен чай, екстракт от шипка, витамин А, витамин В, витамин С

Какво представляват – Aнтиоксидантите са вещества и ензими, които могат да предотвратят или забавят увреждането на клетките, причинено от свободните радикали, нестабилните молекули, които тялото произвежда като реакция на околната среда и други фактори. Те неутрализират и вътрешните вредни фактори (стрес, пролеми с метаболизма и др.) и външните фактори (замърсен въздух, вредни слънчеви лъчи, прекалено ниски или високи температури, вятър и др.)

За най-добри резултати използвайте серуми съдържащи антиоксиданти (като GS Anti-Age Serum) и ги нанасяйте преди хидратиращите кремове, които използвате.

КОЛАГЕН

Колаген, Еластин

Какво представлява – Колагенът е най-изобилният протеин в организма и допринася за придаването на структурата на косата, кожата, ноктите и костите и е движещата сила зад здравата, младежка кожа, лъскавата коса и здравите нечупливи нокти. За съжаление с времето организмът спира да произвежда достатъчно колаген и това причинява увисване на кожата и появата на бръчки.

За най-добри резултати ексфолирайте кожата редовно и комбинирайте с използване на кремове с колаген (GS Cream Fluid, GS Multi Active Booster, GS Anti Age Night Therapy).

ХИАЛУРОНОВА КОСЕЛИНА

Какво представлява – Хиалуроновата киселина е полизахарид, синтезиран от организма. Тя е част от организма ни още при раждането, но количествата й в организма започват да намаляват драстично след 18 годишна възраст. Хиалуроновата киселина може да приеме 1000 пъти повече вода от собственото си тегло и затова тя отговаря за хидратацията на кожата и нейното овлажняване. Освен, че хиалуроновата киселина интензивно хидратира кожата, тя същевременно подпомага задържането на влагата в нея за по-дълго време. Това прави кожата много по-мека и еластична.

За най-добри резултати включете в сутрешната си рутина крем с хиалуронова кисели (GS Cream Fluid), което освен, че ще хидратира кожата, ще помогне и на нанасянето на грим по нея и ще придаде един гладък и озарен вид на лицето ви.

ПЕПТИДИ

Пептидите се образуват от къси или дълги аминокиселини, свързани помежду си. Когато се съединят в група от два, три, четири до десет аминокиселини, те образуват пептид от определен вид. Тези сложни структури са едни от последните и най-обещаващи открития в анти ейдж грижата. Научно доказано е, че пептидите имат свойството да пренасят информация от една клетка на друга и така им сигнализират да произвеждат елемент, който е спрял или забавил производството си. Например, когато колагенът се разгражда, пептидите в организма подават сигнали на клетките в кожата да генерират повече колаген.

За най-добри резултати включете в дневната си грижа крем с пептиди (GS Total Eye Care), който ще таргетира всички видими белези на стареенето – бръчки, увисване, неравен тон и др. и ще направи лицето ви гладко, младежко и озарено. Използвайте продуктитe с пептиди редовно, защото за да видите резултат се изисква минимум 6 седмици постоянна употреба.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *