Как да се грижим за кожата си на 20

С напредване на възрастта ни се струва, че грижата за кожата се превръща в постоянно предизвикателство поради продължаващите биологични промени. Точно когато мислим, че сме разбрали, от какво имаме нужда и кожата се променя, съответно и нейните нужди. Един ден се събуждаме, поглеждаме се в огледалото и изведнъж външното ни отражение вече не съвпада с начина, по-който се чувстваме отвътре.
Независимо от възрастта ви, грижата за кожата не трябва да е сложна или скъпа.
В следващите няколко блог поста ще разгледаме нуждите на кожата в различните възрасти. Днес започваме с грижа за кожата на 20 годишна възраст.
В живота на човек на 20 години се случват много неща и придържането към последователна рутинна грижа за кожата не винаги изглежда като основен приоритет. Фактори, свързани с начина на живот, като липса на сън, излагане на слънце, стрес и лошо хранене или навици в начина на живот, могат да започнат да се проявяват във външния вид на кожата. Късните вечери с честа консумация на алкохол и пушене също могат да повлияят негативно на здравето и външния вид на кожата. Въпреки че все още може да нямате фини линии или бръчки, въвеждането на превантивни мерки сега означава по-малко опасения за стареенето на кожата през следващите години.
От какво се нуждаете: Въпреки че в социалните медии има много видеоклипове, даващи съвети за грижа за кожата, навигирането в TikTok рутина с десет стъпки и много съставки не звучи лесно и привлекателно, когато се прибирате късно вечерта или особено уморени сутрин . Необходимо е добре почистване вечер, лек серум (препоръчваме нашия, Anti-Age Serum SENSITIVE) и хидратиращ крем (за млада кожа е подходящ нашият, Multi Active Booster, който може да използвате и сутрин и вечер).
Кожата на всеки човек остарява с различна скорост, повлияна от различни фактори, включително генетика, излагане на слънце и навици в начина на живот. Ако не спите достатъчно, често се чувствате стресирани и посягате към студено кафе по-често, отколкото към вода, опитайте се да направите малки промени в начина си на живот, като адаптиране на здравословни навици за справяне със стреса или замяна на газираната напитка, смути/плодов сок с  вода. Както всичко в живота, малките неща водят до големи промени с времето.
Какво да избягвате: Първо и най-важно – не прекарвайте време на слънце без слънцезащитен крем! Въпреки че може да не мислите за кожата и стареенето си, докато трупате тен край басейна сега, ще сте благодарни за този слънцезащитен крем по-късно в живота си. Предлагаме ви два фантастични минерални слънцезащитни крема – единият с цвят, който се адаптира към цвета на вашата кожа и другия  абсолютно безцветен. Независимо дали ще използвате нашите SPF продукти, нансяйта минерална слънцезащита, защото освен многото й други ползи тя няма да образува акне и раздразнения по кожата ви.
Също така е от решаващо значение почистването, последвано от лесна рутинна грижа за кожата, без значение колко уморени може да сте вечер. Тази практика ще помогне за премахване на мъртвата кожа, себума и замърсявания предотвратявайки запушването на порите и появата на акне. И ако в миналото ни се втълпяваше да използваме сапун и други силни измивани препарати, които за съжаление могат да нарушат баланса на кожата и да разрушат нейната защитна бариера, то в днешно време има много добри почистващи препарати, като нашата пяна за лице, Pure Skin Concept, която ще успокои и най-чувствителната кожа, ще възстанови баланса, ще хидратира и ще защити най-външния слой на кожата.
Трябва да знаете, че след 18 годишна възраст тялото започва да губи  хиалуронова киселина, а след 20 годишна възраст и колаген. Това е важен период, в който е добре да започнете да мислите по-сериозно за изборите, които правите и как те ще се отразят на бъдещото състаряване на кожата. Подготовка за системна грижа за кожата трябва да започне около тази възраст с лесни стъпки за изпълнение – добро почистване с качествен измивен препарат, лек серум, хидратиращ крем и задължително, целогодишно използване на SPF крем.
В следващия блог ще разгледаме нуждите на кожата между 30 и 40 годишна възраст.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *