Често срещани грешки в грижата за кожата: Увреждате ли кожата си несъзнателно?

Грижата за кожата е от съществено значение за поддържането на нейното здраве и външен вид. Въпреки това, несъзнателно, много хора правят грешки в грижата за нея, които могат да й навредят. В този блог ще разгледаме някои често срещани грешки и ще ви дадем съвети как да ги избегнете.
  1. Прекомерно почистване: Премахване на естествения баланс
Една от най-разпространените грешки в грижата за кожата е прекомерното почистване на кожата. Въпреки че е важно да премахнете мръсотията, себума и грима, прекомерното почистване може да отстрани естествените мазнини на кожата, което води до сухота, раздразнение и дори обриви. Изберете нежен почистващ препарат, подходящ за вашия тип кожа и ограничете почистването до два пъти на ден, особено ако имате суха или чувствителна кожа.
Ние ви препоръчваме почистващата пяна, Pure Skin Concept, която има допълнителни хидратиращи съставки и е подходяща и за най-чувствителната кожа.
  1. Пропускане на нанасяне на слънцезащитен крем: Не пренебрегвайте защитата на кожата
Липсата на редовно използване на слънцезащитни продукти е сериозна грешка в грижата за кожата. Излагането на вредни UV лъчи допринася за преждевременно стареене, слънчеви петна и повишен риск от рак на кожата. Използвайте слънцезащитен крем с широкоспектърен SPF от най-малко 30. Използвайте достатъчно количество (не го пестете, за да сте сигурни, че сте защитени) и нанасяйте отново на всеки два часа, когато сте изложени на слънце.
  1. Пренебрегване на хидратация: Здравата кожа е хидратираната кожа
Правилното хидратиране е от решаващо значение за поддържане на здрава кожа и предотвратяване на загубата на влага в нея. Много хора пропускат хидратиращите продукти, вярвайки, че те ще омазнят кожата им. Няма научни факти, които доказват омазняването на кожата в следствие на използване на хидратиращи продукти. Всеки тип кожа има нужда от хидратация без изключения. Хидратираната кожа е по-устойчива, еластична и по-малко податлива на фини линии и бръчки.
  1. Прекомерно ексфолиране: Бъдете внимателни
Ексфолирането може да подобри текстурата и блясъка на кожата, но прекаляването с него може да увреди защитната й и да причини раздразнение. Избягвайте агресивното търкане или използването на силни ексфолианти ежедневно. Вместо това изберете нежни методи за ексфолиране като химически ексфолианти (AHA или BHA киселини) или ензимни ексфолианти и ограничете ексфолирането до веднъж или два пъти седмично. Задължително нанесете слънцезащита деня след ексфолиране на лицето, за да предотвратите поява на пигментни петна по него.
  1. Стискане на пъпки: Изкушение е понякога, но ви съветваме да го избягвате
На повечето от нас ни се е случвало това нещо. Този навик обаче може да доведе до възпаление, белези по лицето и дори разпространение на бактериите и размножаване на пъпките. Вместо да стискате пъпките приложете локално лечение върху самата пъпка със съставки като салицилова киселина, за да намалите възпалението и да насърчите заздравяването.
  1. Използване на неподходящи продукти: Разберете нуждите на вашата кожа
Използването на продукти за грижа за кожата, които не са подходящи за вашия тип кожа или проблеми, е често срещана грешка. Кожата на всеки човек е уникална и използването на продукти, съобразени с вашите специфични нужди, е от съществено значение. Независимо дали се отнася за акне, сухота, стареене или чувствителност, проучете и изберете продукти с подходящи съставки и формули, за да постигнете максимална ефективност.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *