Физически или химически пилинг на лице? Какво представляват?

Ексфолирането е много важно за кожата на цялото тяло. Ежедневно кожата ни отделя мъртви кожни клетки, които се натрупват по повърхността й и наред с частици от замърсения въздух, грим и себум започва запушване на нейните пори. Това, както сме си говорили в други наши статии, води до поява на пъпки, повяхнал вид на кожата и затруднено усвояване на козметични продукти. Начин за справяне с проблема е редовната ексфолиация с химически или физически пилинг.

Какво представлява физическото ексфолиране/пилинг?

Физическото ексфолоиране е точно това, което си мислите. В почистването на лицето се използват физически съставки или уреди като кисе за лице, гъба конджак, почистваща четка за лице, трици, сода за хляб и др. Почистването става като се трие физическия проукт/съставка върху лицето и по-този начин се премахват замърсяванията по него.

Какво представлява химическото ексфолиране?

Думата “химия” не трябва да ви стряска. Обикновено химическият пилинг съдържа естествени ензими (плодови), млечна, гликолова и/или салицилова киселина. Нанесени върху кожата тези киселини разкъсват връзките между кожните клетки на мъртвата кожа и ги “разтварят”, за да може по лесен и неабразивен начин да се премахнат от лицето. Химичният пилинг е предпочитан от повечето хора заради по-лесното почистване на кожата и заради факта, че в тези продукти има добавени, освен киселини и ензими, и много хидратиращи и подхранващи съставки, които оствят лицето гладко и сияещо.

Какво представлява маската за лице, Instant Glow на Gala Secrets?

Маската е 2 в 1. Тя има както физически, така и химически частици за безупречно почистване на лицето и озарена кожа. Само 3-5 минути веднъж или два пъти в седмицата ще почистят успешно кожата на лицето, ще го ревитализират и хидратират. Ето действието на активните съставки в продукта:

Комбинация от АHA киселини– млечна, гликолова, плодова. Ролята на тези киселини е да ексфолират повърхностния слой на кожата, като по този начин се премахват мъртвите клетки. Коригират дебелината на втвърдения слой и почистват запушени и замърсени пори. Кожата придобива по-равномерна структура.

–BHA киселина– салицилова киселина- маслоразтворима киселина, която прониква по- дълбоко в кожните слоеве, почиства себума и замърсяванията, които са главна причина за запушване на порите. Има силно успокояващо и противовъзпалително действие, подходяща за чувствителни кожи.

–Пилинг частици – нежни пилинг частици от кайсиеви костилки. Правят механичен пилинг на лицето, като премахват мъртви клетки, замърсявания, излишен себум.

–Ензими Peelmoist –Пилинг и овлажняване. Този молекулен филм е предназначен да постигне оптимално освобождаване на папаин и да подобри хидратацията на кожата. Папаинът насърчава обновяването на роговия слой, като улеснява отстраняването на корнеоцитите.

–Agefinity– Активна съставка, от растителен произход. Структурира колагеновите фибри. Репрограмира митохондриалния енергиен метаболизъм в по-старите клетки и насърчава реструктурирането на кожната матрица. Значително намалява видимите старчески петна и бръчките тип пачи крак.

–Комбинация от масла – Масло от овес, Масло Канабис, Масло от гроздови семки и Масло Жожоба. Подхранват, заздравяват и регенерират кожата.

–Хиалуронова киселина – поддържа водния баланс на кожата. Най- мощния хидратиращ агент.
–Български патентован колаген хидролизат – прониква дълбоко в кожните клетки, като стимулира фибробластите да произвеждат собствен колаген.

Кликнете тук, за да разгледате маската.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *