Фастинг за лице – гладуване на кожата

Все повече хора практикуват хранителен фастинг, което означава, че не приемат никаква храна за определени часове в деня. Но какво е фастинг за лице? Подобно на хранителния фастинг, при този за лице се прави почивка от козметичните продуктите, които използвате.
И преди да започнете да се чудите как става това ви предлагаме да прочетет следващите редове.

Преди да започнете фастинг за лице решете за колко време ще го практикувате. Някои хора избират няколко дни, други няколко седмици. Друго, което трябва да решите е дали ще направите пълен фастинг или частичен. Някои хора просто намаляват броя на продукти, който използват, други спират абсолютно всичко, което използват, дори и грима.

Трябва да знаете, че преди да прибегнете към фастинг за лице, трябва да отделите 5-6 дни, за да подготвите кожата за това ново начинание. Никога не спирайте козметичните си продукти без да сте сигурни, че кожата ви е готова за това.

Каквото и да предприемете не спирайте хубавото почистване на лице особено вечер. Намерете си натурален продукт за почистване, който не премахва защитния слой на кожата и не я кара да „скърца“ след измиване. Доброто почистване на кожата от замърсяванията през деня е ключов фактор във фастинга за лице.

Преди и по време на фастинга пийте много вода, минимум 2 литра на ден. Приемайте необходимите хранителни добавки за кожа и не забравяйте да пиете колаген.

Дните преди фастинга си правете през ден домашни маски. Редувайте почистващи с подхранващи.

Храненето преди и по време на фастинга също е важно. Изключете изцяло от менюто си захар, сол, тестени изделия, млечни (ядково мляко е позволено), колбаси, храни с консерванти, алкохол, картофи и царевица.
Яжте повече сурови храни, оранжево – червени зеленчуци и зеленолистни. Избягвайте много сладки плодове. Наблегнете на боровинки, малини, капини, кайсии (в завивисимост от сезона, в който правите фастинга). За набавяне на полезни мазнини наблегнете на бадеми, орехи, сусамов тахан, бразилски орех, лешници и зехтин. Всичко в умерени количества. От варивата може да ядете – грах, боб, леща, елда.

Пийте зелен чай, прясно изцедени сокове от цвекло, морков и целина и зелени смутита.

Правете масажи на лицето, които стимулират кръвообращението.

След приключването на фастинга захранете кожата постепенно. Първите 2-3 дни нанасяйте минимум продукти и постепенно въведете всичко, което сте използвали преди да започнете разтоварването на кожата.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *