Типове рибен колаген

Колагенът е най-разпространения протеин в тялото ни. Той е един от основните градивни елементи на костите, кожата, мускулите, сухожилията и ставите. Колаген има и в много други части на тялото, включително кръвоносни съдове, роговици и зъби.

С напредване на възрастта тялото ни произвежда все по-малко и по-нискокачествен колаген. Последните научни данни сочат, че естественият колаген в тялото започва рязко да намалява след 20 годишна възраст. Един от видимите признаци на това е външният вид на кожата, която става отпусната, образува бръчки и губи своята еластичност.

Фактори, които разрушават естествения колаген в организма.

Захар и въглехидрати – приемът на твърде много захар и рафинирани въглехидрати пречи на способността на колагена да се възстановява.

Слънце – ултравиолетовото лъчение намалява производството на колаген в организма, затова избягвайте прекомерното излагане на слънце и винаги използвайте слънцезащитни кремове с 50 фактор защита.

Пушене – пушенето също съществено намалява производството на колаген в тялото, което може да доведе до трудно зарастване на рани, заличаване на акне и образуване на бръчки дори в по-ранна възраст.

Някои автоимунни заболявания, като лупус, също могат да увредят колагена.

В човешкото тяло има над 20 вида колаген, но най-основните са тип I, II, III и IV

Тип I – представлява 90% от колагена в тялото ни и осигурява структура на кожата, костите, сухожилията, хрущялите, съединителната тъкан и зъбите. Този тип колаген стимулира и растежа на косата, заздравява ноктите, помага при целулит и стрии и нормализира теглото.
Тип II – подкрепя ставите.
Тип III – поддържа структурата на мускулите, органите и артериите.
Тип IV – Този тип помага за филтрацията и се намира в слоевете на кожата ви.

Нашият течен рибен колаген е 100% натурален колаген от дива риба, от Северния ледовит океан, тествана за тежки метали . Той е предимно тип I и е ензимно преработен в аминокиселинна форма с много ниско молекулно тегло, което спомага за пълното му усвояване от организма.

И двата ни продукта, GS Дейли колаген и GS Екстрийм колаген, съдържат уникален аминокиселинен комплекс от 19 от най-важните аминокиселини като: lisine, proline, hidroxyproline, които стимулират производството на нови колагенови влакна в организма. След 3 – месечен прием кожата е по-еластична, по-гладка, хидратирана, млада и блестяща!

Добавили сме достатъчно количесто витамин С, за да може колагенът да се усвои от организма, но не сме пропуснали да включим в продуктите и максималната допустима доза от безценната хиалуронова киселина, която е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата. Тя има мощен антиейдж ефект, осигурява дълбоко хидратиране, здраве и защита на кожата, поддържа еластичността и забавя процесите на стареене. Хиалуроновата киселина има уникалната способност да задържа големи количества вода, като по този начин осигурява пълна хидратация и свежест на кожата. Запазва нейната плътност, прави я гладка, изпъната и с младежко излъчване.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *