Типове колаген и за какво помагат

Колагенът е протеин, който е от съществено значение за здрава кожа, кости и стави. Това е най-разпространения протеин в човешкото тяло и се намира в костите, мускулите, кожата и сухожилията. съединителните тъкани. Има различни видове колаген, всеки със своите уникални свойства и предимства.
Видове колаген

Има най-малко 28 различни вида колаген, но най-често срещаните типове са типове 1, 2 и 3.

Колаген тип 1: Това е най-разпространеният тип колаген в човешкото тяло и се намира в кожата, костите, сухожилията и ставните връзки.

Колаген тип 2: Този тип колаген се намира в хрущяла и е от съществено значение за поддържане на здравето на ставите.

Колаген тип 3: Този тип колаген се намира в кожата, мускулите и кръвоносните съдове и е важен за поддържане на структурата на тези тъкани.

Защо е необходимо да приемаме колаген след като тялото ни само го произвежда?

С напредване на възрастта, количеството колаген, произвеждано по естествен път от тялото, намалява. Количестовто колагенови фибри постепенно намаляват, а често процесът на регенерацията им се забавя или напълно спира. Последните изследвания сочат, че Колагенът в тялото рязко намалява след 20-23 годишна възраст. В следствие на това кожата, постепенно започва да губи своята гладкост и не изглежда така свежа и стегната.

Както стана ясно от написаното до тук, най-добрият колаген за кожата, ноктите и косата е колаген тип 1 (наричан неслучайно “изворът на младостта”) и затова в Gala Secrets създадохме именно такъв.

Ние предлагаме два вида колаген и двата са тип 1.
Daily Marine Collagene съдържа 3000 мг. колаген, докато Extreme Marine Collagen съдържа 5000 мг. колаген. И двата са с 100% натурален колаген от дива риба, от Северния ледовит океан, тествана за тежки метали с максимални стойности хиалуронова киселина, задължително наличие на витамин С (за да се усвои колагена от тялото) и екстракт от лайм (за да избегнем неприятния вкус на риба).

Нашият колаген засилва регенерацията на кожата, забавя стареенето, помага за изглаждането на бръчките, поддържа еластичността, хидратацията и твърдостта на кожата, премахва целулит и акне, заздравява косата и ноктите.

И двата колагена съдържат уникален аминокиселинен комплекс от 19 от най-важните аминокиселини като: lisine, proline, hidroxyproline, които стимулират производството на нови колагенови влакна в организма. След 3 – месечен прием кожата е по-еластична, по-гладка, хидратирана, млада и блестяща!

Защо сме добавили максимални стойности на хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата. Притежава мощен антиейдж ефект, осигурява дълбоко хидратиране, здраве и защита на кожата, поддържа еластичността и забавя процесите на стареене. Хиалуроновата киселина присъства естествено в почти всички тъкани на човешкото тяло, като една от най-хидрофилните молекули, наречена с право „природен овлажнител“ и „молекула на младостта“. Нейната уникална способност е в това, да задържа големи количества вода, като по този начин осигурява пълна хидратация и свежест на кожата. Запазва нейната плътност, прави я гладка, изпъната и с младежко излъчване.

Кой от двата колаген е подходящ за вас може да прочетете тук. В описанието сме оставили схема, която показва кой колаген да изберете и как да го пиете според вашата възраст и сезона.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *