Суха vs. дехидратирана кожа

Да припомним отново понятията дехидратирана кожа и суха кожа. Както вече стана ясно в предишната статия често пъти двете понятия се считат за взаимно заменяеми, но това съвсем не е така.

Какво предсавлява дехидратираната кожа и по какво се различава от сухата?

Сухата кожа е ТИП кожа, при която мастните жлези не произвеждат достатъчно мастен секрет. Кожата изглежда суха, с усещане за опъване и често пъти образувани сухи люспи по нея.

Дехидратираната кожа е СЪСТОЯНИЕ на кожата, при което има липсва на вода в нея, а не на мастен секрет. Мазната и комбинирана кожа също могат да са дехидратирани.

Причините за дехидратация могат да бъдат замърсяването на въздуха, ултравиолетово лъчение, често пребиваване на климатик, взимане на горещи душове, както и неприемане на достатъчно вода през деня, лоша диета и неправилно използване на козметични продукти.

Ако имате дехидратирана кожа тя ще е леко грапава, вяла, чувсвтителна с подчертани финни бръчици по нея.

Хубавото е, че проблемът с дехидратирана кожа се решава лесно с подходяща диета (хранителен режим) и правилна всекидневна грижа за кожата.

Хидратация отвътре навън.

Дневният прием на вода се различава в зависимост от пола, климатичните условия при, които живеете, колко се движите, с какво се храните и други фактори от ежедневието ви. Изчислено е, че средно един здрав човек трябва да приема около 1,5 – 2 л вода на ден.
Храната също е много важна. Опитвайте се да се храните с възможно най-много сурови храни. Включете в ежедневието си пресни сезонни плодове и зеленчуци повечето, от които със зелен цвят – марули, спанак и тиквички,краставици, които съдържат над 90% вода.

Изключете от менюто си захар, млечни продукти, тестени изделияи, алкохол и газирани напитки.

Ако имате вредния навик да си лягате късно трябва да знаете, че недоспиването дехидратира кожата.

Важен е прием на хранителни добавки и колаген тип 1. Препоръчваме ви GS Marine Collagene

Хидратация отвън навътре.

Използвайте козметика, която не води до изсушаване на кожата. Внимавайте за съдържание на спирт в продуктите, които използвате. Не прекалявайте с пилинг маските и миенето на лицето.

Ако кожата е много дехидратирана задължително включете (поне за известно време) хидратиращ серум към грижата за кожата. Ние ви препоръчваме нашият GS Anti-Age Serum и след него може да нанесете някой от кремовете ни – GS крем-флуид или Muti Active Booster, които ще осигурят еластична, хидратирана, подхранена и здрава кожа. Формулите им са с голямо количество хиалуронова киселина, колаген както и съставката акуаксил, която привлича и задържа водните молекули стотици пъти колкото собственото си тегло. Вече попаднали в дълбочина, водните молекули осигуряват продължтелно овлажняване на кожата отвърте.

Сподели с приятели

Comment (1)

  • Liza Reply

    Чаках информация и тя дойде интересувам се от колагена за. пиене.

    21.05.2022 at 22:23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *