Силата на ексфолирането: Как да включите тази ключова стъпка в рутинната си грижа за кожата.

Сухата, мъртва кожа трябва периодично да се отстранява, за да могат новите, здрави кожни клетки да се появят. Ексфолирането премахва тези мъртви клетки от най-горния слой на кожата и спомага за регенерирането й и свежият и здрав външен вид.

Каква е причината за образуване на “мъртва кожа”?

Обновяването на клетките е естествен процес в организма, в който се образува нови кожни клетки, а старите се “избутват” на повърхността. Ако тези клетки не бъдат премахнати, те се натрупат и правят кожата повяхнала, груба и образуваща акне . Ето и някои други често срещани причини вито карат кожата да изглежда повяхнала и “уморена”:

Напредването на годините
Начинът на живот
Токсините в околната среда
Замърсеният въздух

Повяхналата кожа може лесно да се освежи и подхрани чрез редовна ексфолиация. Ще направим аналогия с глава кромид лук. Най-горният слой (люспата) е сух и матов, но след като го премахнем, отдолу остава свеж и лъскав зеленчук. С нашата кожа е същото . Няколко дни в седмицата има нужда от ексфолиация на най-горния слой, за да се радваме на свежа, нова и блестяла кожа готова да поема, през изчистените си пори, козметични продукти, които да я подхранват и хидратират.

Колко вида ексфолиация има?

Ексфолирането подобрява клетъчната обмяна, циркулацията в кожата и усвояването на козметични продукти. Има три основни метода за ексфолиране:

Механичен, който използва машина или устройство за почистване на повърхността на кожата, като микродермабразио или някоилазери.
Химичен, който използва продукт с ензими и/или киселинни, които разграждат протеиновите връзки между мъртвите кожни клетки и
физически, който използва груб скраб (по-едри частици) за физическо полиране на повърхността на кожата и премахване на мъртвите клетки.

Какво препоръчваме за чиста, здрава, млада и свежа кожа?

2-3 пъти в седмицата използвайте ексфолираща маска за лице.
Тази иновативна маска има и химически и физически пилинг състав за кристална чистота, интензивна хидратация и дълбоко възстановяване на кожата.

Kak маскта за лице, Instant Glow мигновено подобрява състоянието на кожата?

Мощният ексфолиращ коктейл от AHA и BHA киселини почиства кожата в дълбочина, извлича замърсяванията от порите, заличава пигментни петна и избистря тена.
Фините ексфолиращи частици отстраняват мъртвите клетки и полират повърхността на кожата.
Ензимите Peelmoist стимулират обновяването на епидермиса
Комбинацията на Папаин, ключови аминокиселини и хиалуронова киселина водят до незабавна хидратация
3-те супер съставки- колаген, Agefinity и специално подбрани масла заличават белезите на възрастта, уплътняват кожата, редуцират бръчките и изсветляват пигментните петна.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *