Серум за лице 101

Сред всички продукти за грижа за кожата, серумите за лице са едни от най-важните. В световен план този тип продукти дават най-добрите резултати в раздел бяла козметика. Затова в следващите редове ще отговорим на въпроси като- необходим ли е серум за лице в моята рутина? Как да избера серум за лице и какви са ползите? Наистина ли серумите са толкова мощни, колкото ни казват?

Серумите за лице са безценно допълнение към грижата за кожата и ние сме развълнувани да ви кажем защо!

Какво представлява серумът за лице?

Серумите обикновено са най -концентрираният продукт във вашия режим за грижа за кожата. Те са с по -лека текстура (от кремовете), защото са предназначени да бъдат наслоени и комбинирани с други продукти. Най -важното е, че молекулното им тегло е по -малко от това на кремовете, което им позволява да работят по -ефективно поради способността им да проникват в по -дълбоките слоеве на епидермиса. Тези силно концентрирани формули обикновено дават по-бързи резултати и не се използват самостоятелно (особено ако сте с много суха кожа). Винаги е добре след нанасяне на серум да сложите и хидратиращ крем. Важно е да не смесвате крема със серума, защото това би попречило на пълното усвояване на серума от кожата.

Активни съставки в серумите

Срещу фини линии, бръчки и тъмни петна
Важни съставки, които да търсите в съдържанието на серума са: витамин С и ретинол. Витамин С е мощен антиоксидант, който защитава кожата от вредното влияние на свободните радикали през деня, като същевременно стимулира естественото производство на колаген в кожата. В специално разработените нощни серуми може да има ретинол, който ексфолира кожата докато действат естествените й регенериращи процеси и заличава белезите и пигментациите по нейната повърхност. Важно е да знаете, че е препоръчително да не използвате продукти с ретинол през деня особено ако има силно слънце.

За суха, чувствителна и мазна кожа
Много малко козметични съставки могат да се „похвалят“, че са универсални, но хиалуроновата киселина е една от тях. Тя е идеална за всеки тип кожа, балансира производството на себум, хидратира и успокоява кожата. Приложена локално, хиалуроновата киселина, действа като свежа глътка вода за кожата. Увеличавайки нивата на хидратация в кожата, хиалуроновата киселина, помага да се успокоят и подхранят сухите и чувствителни типове кожа, като същевременно помага на мазните типове кожа да регулират излишното производство на мазнини. Резултатът е сияйна, балансирана кожа, устойчива на външните фактори на стареене.

Как се нанасяте серум за лице?

Знанието кои съставки да търсите в серума е важно, но правилното му прилагане е също толкова ценно. Серумите трябва да се нанасят върху почистена кожа, след тонер и преди крем. Използването на тонер преди серума ви помага да подготвите кожата и да балансирате нейното рН и да осигурите по-лесното проникване на продукта . Тъй като серумите са силно концентрирани, ще ви трябва малко количество от тях. Разпределете продукта по върха на пръстите на двете си ръце и с лек натиска и движения в посока нагоре разнесете продукта (без да забравяте шията и деколтето). Изчакайте половин минута и нанесете хидратиращ крем.

Препоръчително е да използвате серум сутрин и вечер, тъй като прилагането на тези ключови съставки два пъти дневно ще осигури по – добри и по -бързи резултати.

Гарантираме ви, че включването на серум във вашата грижа за кожата ще подобри състоянието й многократно. Точно затова работихме много години по създаването на формулата на нашия Anti Age Serum, който е подходящ за всяка възраст и всеки тип кожа Съставките му са натурални, закупени са от най-добрите лаборатории в света, а отзивите на клиентите ни са най-голямата ни гордост.

В GalaSecrets, предлагаме два серума. За чувствителна кожа, Anti Age Serum SENSITIVE и серум с мощна формула Anti Age Serum.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *