Серум за лице. Как и защо да го използваме?

Следвате ли тенденциите в козметиката за лице? Уверени ли сте в сутрешния и вечерния си режим за грижа за кожата?

Ако отговорът е да, най-вероятно вече имате своите любими ексфолианти, почистващи продукти, тонери, хидратиращи кремове и маски за лице. За да бъде кожата на лицето ви още по красива, озарена и здрава ви препоръчваме да включите серум (GS Anti-Age Serum) за лице към сутрешния и вечерния си режим.

Серумите за лице са отлични източници на хидратация и регенерация, съдържат високи концентрации от полезни за кожата съставки като витамин С, хиалуронова киселина и колаген . Серумите се използват за справяне с множество проблеми свързани с кожата. Леката консистенция на серума навлизат дълбоко в кожата и се усвоят бързо и лесно от нея.

За да се насладите максимално на ефекта от използването на серум ви предлагаме едно „ръководство“ за правилното му използване.

Кога да използвате серум за лице?

За оптимален ефект и пълно абсорбиране следвайте следните стъпки:

1.Почистване

Доброто почистване на кожата винаги трябва да е първата стъпка от режима ви за грижа за лицето. Чрез него кожата ви се изчиства от всякакви замърсявания, омазняване и мъртва кожа и в същото време осигурява чиста повърхност за нанасяне на козметичните ви продукти. Почистването на лицето с пяна или гел за лице трябва да става всяка сутрин и вечер, но това много зависи и от продуктите, които използвате за измиване. Внимавайте да не използвате ежедневно силно почистващи и ексфолиращи продукти, защото това би довело до свръх омазняване на кожата и поява на акне.

2.Ексфолиране

Веднъж или два пъти в седмицата е добре лицето да се ексфолира . Това ще спомогне за премахването на най-горния слой на кожата и появата на по-свежата кожа отдолу. По този начин продуктите за лице, които използвате ще могат да навлезнат по-дълбоко в кожата ви.

3.Използвайте серуми за лице

Формулите на серумите за лице са много леки, но с много висока концентрация на активни съставки. Този тип продукти проникват много навътре в кожата и атакуват проблемните зони на лицето. Подобряват еластичността на кожата, успокояват раздразнена кожа, зачервявания, заличават бръчки и други несъвършенства по кожата. Не е необходимо използването на голямо количество серум. Слагайте в дланта си размер на бобово зърно и с леки масажни движения в посока нагоре разнесете продукта. Ако искате да удължите действието на серума може да го смесите с дневния (GS Multi Active Booster) или нощния ви крем (GS Anti-Age Night Therapy), които използвате.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *