Серумите – формули, действие и начин на употреба.

Когато става дума за постигане на здрава и красива кожа, серумите изпълняват ключова роля. Съдържат мощни активни съставки и малки молекули, които проникват във вътрешните слоеве на кожата Нека сега се потопим в науката зад тях и научим как да направим най-добрия избор за грижата за кожата си.

Серумите: Какво ги отличава

Серумите са леки, бързо абсорбиращи продукти, които съдържат висока концентрация на активни съставки. За разлика от хидратиращите кремове, които се фокусират главно върху хидратация, серумите са формулирани да предоставят специфични предимства като силни анти – ейдж свойств, изсветляване на пигментни петна и акне. Ключът към тяхната ефективност се крие в тяхната молекулна структура, която позволява на активните съставки да проникнат по-дълбоко в кожата.

Стъпка 1: Определете Проблема с Кожата си

Преди да изберете серум, идентифицирайте основния проблем с кожата си. Без значение дали са фини линии, тъмни петна или неравна текстура, изборът на серум, който се насочва към вашия конкретен проблем, е от съществено значение. Търсете съставки като:

  • Хиалуронова киселина: За хидратация и уплътняване на кожата.
  • Витамин С: За изсветляване и изравняване на тена.
  • Ниацинамид: За контрол на омазняването, намаляване размера на порите и подобряване на общата текстура.

Стъпка 2: Проверете кои съставки са изписани първо на етикета

При четене на списъка със съставки, обърнете внимание на активните съставки, които са изписани първо в съдържанието на продукта. Това са съставките, които са с по-високи концентрации.

Стъпка 3: Знаете ли типа си кожа?

Различните типове кожа имат различни нужди. Например ако имате акне не посягайте към серум с висока концентрация на спирт в него. Ако сте с чувсвтителна кожа търсете серум специално разработен продукт за вашата кожа. Тези със суха кожа може да се възползват от серуми, съдържащи хидратиращи съставки като глицерин или церамиди.

Стъпка 4: Тествайте преди употреба

Преди да нанесете нов серум на лицето си, направете тест на място на малък участък от кожата, за да проверите за всякакви неблагоприятни реакции или алергии. Вътрешната страна на китката или зад ухото са най-подходящите зони за тест на нов козметичен продукт. Следете за поява на зачервяване, обрив, сърбеж, парене или други неприятни реакции на кожата.

Стъпка 5: Нанасяйте правилно

Правилното прилагане на серумите осигурява максимална им ефективност.

  1. Почистване: Започнете с чисто лице, за да осигурите максимална абсорбция.
  2. Тониранe: Нанесете нежен тоник, за да балансирате pH на кожата.
  3. Серум: Използвайте количество колкото бобче и нежно потупайте върху кожата.
  4. Изчакване: Оставете серума да абсорбира за минута преди да нанесете крем, който да “запечата” действието на серума.
 
Защо да използвате нашите серуми?
 
GS Anti-Age Serum е изключително богат на активни съставки с висока концентрация продукт, които проникват в дълбочина и оказва незабавно въздействие. Съвършената синергия  между съставките подмладява, освежава и уплътнява кожата, повишава еластичността и се противопоставя на отпускането. Дълготрайно хидратира и подхранва. Всичко това, събрано в много лека и бързопопиваща консистенция.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *