Рибен колаген – ползи за здравето и кожата

Напоследък все повече и повече се говори за ползите от приема на рибен колаген.В тази статия ще разгледаме конкретните ползи за здравето и кожата, които рибния колаген може да осигури.

Ползи за красотата на кожата

Рибният колаген е най-добият вид колаген ако искате да видите ефект върху кожата си. На пазара се предлагат различни форми на колаген – прахообразна, на таблекти, течна. Течната форма е най- бързо усвояващата се от организма и най-препоръчваната от специалистите. Последните проучвания сочат, че нивото на колаген рязко намалява в организма ни от около 21 годишна възраст и след този период с всяка отминаваща година продължаваме да губим все повече и повече от собствения си колаген, а този колаген, тип 1, представлява 70% от нашата кожа. Приемът на рибен колаген води до намаляване на бръчките и целулита, подобрява хидратацията на кожата, нейната гладкост, еластичност и здравина.

Ползи при заличаване на белезите

Както споменахме, колагенът е 70% от кожата ни и наличието му във високи количества е от съществено значение за вида на кожата ни, за това колко бързо заздравяват раните ни и дали след нараняване по кожата ще остане белег. Колагенът от тип 1 насърчава протеиновия синтез и клетъчната пролиферация, което помага при регенерацията на кожата след различни типове наранявания – акне, изгаряния и др.

Ползи за намаляване на възпаленията и борбата с бактериите

Хидролизираният рибен колаген се състои от биоактивни пептиди, които имат антиоксидантни свойства. Тези свойства могат да помогнат за намаляването на реактивните видове кислород, които са нестабилни молекули, съдържащи кислород, които причиняват стареенето на тъканите. Рибният колаген може да осигури антиоксиданти, които след това могат да се борят срещу натрупването на тези реактивни кислородни видове, засилвайки имунната система и намалявайки възпалителните реакции в цялото тяло, съответно предотвратява и появата на акне и други кожни проблеми.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *