Практични съвети за успешна грижа за кожата през най-студените дни

Усещате ли кожата си по-суха, раздразнена и повяхнала през зимните месеци? Ако отговорът е “да” ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат.

1.Хидратация, Хидратация, хидратация!
Важна е през цялата година, но в студеното време е по-важна от всякога. Препоръчваме ви да капнете 1,2 капки масло/олио за лице в дневната ви доза хидратиращ крем и тогава да нанесете на лицето.
*не се притеснявайте олиото за лице няма да омазни кожата ви.

2.Мийте лицето си с ХЛАДКА вода. Знаем, че е доста изкушаващо да си вземем врял душ след студен зимен ден, но врялата вода ще премахне защитния слой на кожата ви и естествените мазнини по нея, което ще предизвика акне или сухи участъци. Винаги мийте лицето си с хладка вода и подходяш, естествен почистващ продукт. Не забравяйте, че лицето НЕ трябва да “скърца” след измиване.

3.Ексфолирайте поне веднъж в седмицата, за да могат продуктите, които нанасяте на лицето да проникват по-добре в кожата и да й действат по-ефективно.

4.Ако сте с чувствителна кожа е нормално състоянието й да се влоши през студените месеци. Заменете козметичните си продукти с медицинска козметика и внимавайте с всичко около вас. Понякога кожата на лицето реагира дори от материята на дрехата, която носите.

5.Говорихме за водата, с която трябва да миете лицето си, но и вътрешният прием на вода не е по-малко важен. Пийте вода на малки глътки през целия ден и консумирайте повече зеленчуци съдържащи вода, като краставица, селъри и броколи.

Това са 5 важни стъпки, които е добре да предприемете през студените дни, но най-важното е да се чувствате добре и да се наслаждавате на всеки сезон.

Сподели с приятели

Comments (4)

 • Надежда Антонова Reply

  Здравейте, аз съм на 36г. и гледам Гала от дете. Тя ми е любимка и сме от Плевен и двете. Имам и пълно доверие от всичките години, през които съм я гледала. Искам да започна да ползвам изцяло нейната козметика. Чудя се каква е разликата между комплекта дневен и нощен крем и по отделно кремовете. Може би само грамажа?

  29.01.2022 at 9:49
  • Gala Secrets Reply

   Здравейте, радваме се на вниманието и Ви брагодарим за доверието. Няма разлика между кремовете от комплекта и тези, които се предлагат поотделно. Грамажът им също е еднакъв.
   Поздрави,
   Екип GS

   29.01.2022 at 12:13
 • Юлияна георгиева Reply

  Чудесни съвети от прекрасната Гала!

  14.01.2022 at 14:03
 • Юлияна георгиева Reply

  Чудесни съвети! Прекрасна Гала!

  14.01.2022 at 14:03

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *