Подсладителите и лошото им влияние върху кожата

Знаете ли, че подсладителите могат много да навредят на начина, по който изглежда кожата ви? Захарта е вредна и разрушава колагена в кожата, в следствие на което се получава преждевременно стареене на кожата, но храните и напитките с подсладители са също толкова вредни. За радост има и някои по-здарвословни алтернативи.

Защо прибягваме към изкуствени подсладители? Те са в пъти по сладки от захарта, по икономични са, а и доставят сладост без добавени калории.

Защо трябва да внимавате с избора на подсладители особено ако сте с чувствителна кожа? В повечето случаи заместителите на захар разрушават баланса в чревната флора, което води до поява на акне и други проблеми с кожата. Хормоните също се влияят много при употреба на някои подлсадите, както и нормалната функция на панкреаса, което затруднява допълнително балансирането на нивата на инсулин в организма.

Ако имате нужда от прием на сладки храни ще ви дадем някои по-здравословни заместители на захарта, които не са непременно с по-малко калории от нея, но са многоо по-малко преработени и съдържат полезни витамини и минерали.

-стевия
-мед
-банан
-фурми
-кокосова захар
-ксилитол

Всичко, което приемаме като храна оказва влияние върху тялото ви и в частност върху кожата. Съветваме ви ако можете да не приемате нищо сладко, но ако обичате да подслаждате ежедневието си изберете някои от горепосочените “здравословни” алтернативи на бялата захар.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *