Основи в грижата за кожата

Грижата за вашата кожа е важна част от запазването на свежия й и младежки вид. Не е достатъчно само да почиствате, хидратирате и предпазвате кожата. Налага се използването на повече продукти, които проникват по различен начин в нея. Използването на серуми, маски и козметика за специфични проблеми е много важно. Следващите няколко стъпки ще ви помогнат в правилната грижа за кожата.

Почистване на кожата

Почистването е първата стъпка във всяка рутинна грижа за кожата и е важно вашият почистващ препарат да е достатъчно нежен, за да го използвате всеки ден – особено ако имате чувствителна кожа. Потърсете почистващ препарат със съставки, които са известни със своите успокояващи свойства и защитата на кожната бариера. Ниже ви препоръчваме почистващата пяна на GS, Pure Skin Concept.

Вечер ви препоръчваме т.нар. двойно почистване, което означава да почистите лицето си първо с масло за лице или друг почистват препарат на маслена основа и след това да почистите с измивния продукт, който имате. Олиото (маслото) за лице премахне изцяло грима и дневната козметика, която използвате (особено слънцезащитните кремове) и не изсушава излишно кожата. Не забравяйте след него да измиете лицето с друг почистващ продукт.

Серум за хидратация

Серумът е продукт със специално разработена формула и много малки молекули, които му позволяват да влезне дълбоко в кожата. Обикновено се използва след тоника за лице и преди крема за лице. Серумът може да се използва самостоятелно или в комбинация с други продукти.

Как да използвате серума: Нанесете,на леко влажно лице, след почистване, тонизиране, ексфолиране и преди хидратиране.

Ние ви препоръчваме GS серум за лице, Anti Age Serum, със стволови клетки от еделвайси, който е подходящ за всички над 25 годишна възраст.

Кремове за хидратация

Вече знаете, че хидратиращите кремове се грижат за влагат в кожата. Кремовете са продукти с по-големи молекули и обикновено действат на по-горните слоеве на кожата. Нанесени след серум, “запечатват” неговото действие и подсилват ефекта му. Освен хидратиращи съставки, в повечето кремове за лице има добавени антиоксиданти, растителни екстракти, масла и други активни съставки, които помагат за еластичността на кожата и младежкия й вид.

Препоръчваме ви да погледнете комплекта от нощен и дневен крем на GS.

Маска за лице

Маската е допълнителната, но задължителна в грижата за кожата. Има различни видове маски, които адресират различни кожни притеснения, суха кожа, акне, бръчки и др. Задължително си правете почистваща маска 1-2 пъти в седмицата (ние ви препоръчваме маска за лице с тройно действие, GS, Instant Glow) и хидратираща маска веднъж в седмицата. Може да си правите и домашни маски за лице, но имайте предвид, че действат само на горния слой на кожата.

Използвайте маските за лице след като добре сте почистили кожата и избягвайте зоните около очите.

Предпазване от слънцето

За да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи трябва да използвате слънцезащитен крем. Добре е кремът да бъде минерален, защото той създава един щит върху кожата и не позволява на ултравиолетовите лъчи да влизат през нея. Препоръчваме ви GS Anti-Pigment Sunscreen, който е изцяло натурален, има цвят и може да не използвате фон дьо тен ако сте с него.

Слънцезащитният крем е задължителен за всеки ден независимо от сезона и това дали ще излизате навън или не, защото вредните лъчи на слънцето проникват и през прозореца. Ако използвате киселини, ретинол или продукти с високо съдържание на витамин С също е задължително да слагате слънцезащитен крем, за да предотвратите поява на пигментация по лицето и други кожни проблеми.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *