Околоочен крем, за и против

Когато говорим за околоочен крем и нуждата от него не можем да отречем, че мненията се разделят на две.

Едините са на хора, които използват околоочен крем и виждат резултати от него
Другите са на хора, които смятат, че той не е нужен, че всеки друг крем може да се нанася в околоочната зона и купуването на специален крем е загуба на пари.

Всички сме чували поговорката „очите са прозорец към душата“, според учените – очите буквално са прозорецът към това, което се случва вътре в тялото – по всяко време. Ако сте млади, живеете много здравословно, нямате стрес, нямате заболявания, не пушите и не пиете алкохол, очите ви ще са ясни и ярки, а кожата около тях ще е тонизирана, свежа и хидратирана.

За съжаление много от нас не попадат в тази категория. Ежедневният стрес, замърсяването на околната среда, храните, които ядем се отразяват на целия ни организъм и не подминава зоната около очите. Всичките проблеми с вътрешните органи се отразяват в очите и в зоната около тях. Ако имате проблеми с черния дроб склерата (бялата част на окото) става жълтеникава на цвят. Проблеми с дренажа на лимфната система води до подпухнала зона около очите и тъмни кръгове. Лека нстинка или неразположение може да доведе до леко сивкава околоочна зона и повяхнал вид. Прием на лекарства (особено антибиотици) – подпухнала, повяхнала и дехидратирана околоочна зона. Липса на сън / твърде много сън – подпухнала околоочна зона, тъмни кръгове, сиви „уморени очи“. Диета, която включва твърде много сол, кофеин и алкохол, води до подпухналост, тъмни кръгове и дехидратация на зоната около очите. Слънчевите лъчи, и напредването на възрастта води до образуване на бръчки и дехидратирана кожа.

Има много причините, които водят до проблеми в околоочната зона и въпреки, че кремът за под очи няма да ги разреши напълно, той много ще подпомогне за външния вид на тази зона. Винаги сме казвали, че грижата за кожата е отвътре и отвън и едното не е за сметка на другото.

За какво да внимавате, когато използвате околоочен крем

– Не използвайте минерално масло (или продукти с минерални масла) в областта около очите. То не прониква в кожата и предизвиква подпухване на зоната.
– Не се изкушавайте да използвате повече продукт от препоръчаното ви количество. За околоочната зона е достатъчно да използвате продукт колкото грахово зърно и за двете очи.
– Използвайте кремове с леки консистенции.
– Внимавайте с продукти, които съдържат Bismuth Oxychloride. Повечето алергии към продукти за очи се причиняват от него. Използва се за отразяване на блясъка и е силен алерген. Понякога може да си мислите, че кремът ви за очи е причината за алергия или подпухналост, но проверете и сенките си за гримиране и се убедете, че няма Bismuth Oxychloride в тях.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *