Нощният крем – какво, кога, защо?

Кожата на лицето ни е ежедневно изложена на прах и замърсявания, което може да й причини сериозни проблеми. Кожата се възстановява през нощта и е от съществено значение да й помогнем с подходящи продукти, за да бъде този процес по-ефективен. Дерматолозите вярват, че кожата абсорбира по-добре хранителните вещества през нощта и в наши дни нощните кремове са силно препоръчителни както за мъже, така и за жени от всички възрастови групи.

Какво е нощен крем?

Нощните кремове са овлажняващи кожата продукти, които са формулирани по начин, който работи най – добре през нощта. Тези продукти предлагат не само овлажняване и хидратация, но и помагат за клетъчно възстановяване и регенерация на кожата.

За повечето от нас ежедневният режим на грижа за кожата се състои в почистване, тонизиране и овлажняване. Нощните и дневните кремове са като две страни на монета, дневният крем предлага защита от вредното въздействие на слънцето и замърсяванията, а нощният крем се грижи за възстановяване на клетъчното увреждане на кожата и помага при различните признаци на стареене като бръчки фини линии, тъмни петна, пигментация и др.

Съставките в нощните кремове

На пазара имамного видове нощни кремове и всеки може да избере състав, който отговаря най-добре на нуждите на кожата. Някои съставки в нощните кремове са, витамини А, С, Е, компоненти против стареене, етерични масла като розово масло, зехтин, масло от жасмин, лавандулово масло, масло от жожоба, масло от канабис, овлажняващи съставки като мед, масло от карите, какаово масло и други антиоксиданти, ретинол , пептиди и аминокиселини.

Как да нанасям нощен крем?

Правилното нанасяне на нощен крем е много важно за неговата ефективност.

Почистете лицето от всички замърсявания и грима.
Използвайте щадящ кожата почистващ продукт, който не изсушава.
Ако използвате серум за лице го нанесете преди крема.
Сложете малко количество крем върху лицето и шията.
Масажирайте (втрийте) с кръгови движения в посока нагоре.
Нанасяйте продуктите си за лице около 30 мин. преди лягане, за да имат време добре да се абсорбират от кожата и да започнат действието си.

Нашето предложение

Опитайте GS Anti Age Night Therapy

Нощен крем с нова технология за постепенно освобождаване на активните съставки през цялата нощ. Възстановява кожата и неутрализира щетите, нанесени от вредните фактори и замърсената околна среда през деня. Продукт с несравнима хидратираща и антиоксидантна мощност. Тази интензивна формула използва цялото време на нощта за натрупване на траен и видим ефект. На сутринта кожата ви ще е подхранена, еластична и видимо озарена.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *