Минерален или химичен слънцезащитен крем? Какво да изберем?

С настъпването на лятото всички започваме да се чудим какъв слънцезащитен крем да изберем. На пазара се предлагат всякакви марки с различни фактори на защита, анти ейдж грижа и какво ли още не. Важно е да знаете, че има два вида слънцезащитни кремове – минерални и химични. Какво представляват те, по какво се различават и по-какво си приличат ще разберете ако продължите да четете.

Слънцезащитни продукти с химичен филтър

Химичният слънцезащитен крем, прониква в кожата и поглъщат UV лъчите, преди те да достигнат и да повредят дермалните слоеве. При този вид кремове е препоръчително да ги нанасяте 30 мин. преди излагане на слънце, за да може кожата да абсорбира добре продукта и да започне да действа.

Най-честия състав в този тип продукти е авобензон, оксибензон (може да предизвика алергична реакция), терефталилиден дикамфор сулфонова киселина и парааминобензоена киселина и др.

Слънцезащита за минерална основа

Минералните слънцезащитни филтри отразяват слънчевите лъчи и така предпазват кожата от слънчево изгаряне. Те създава слой върху кожата и действат като физическа бариера (но не проникват в нея).

Минералните слънцезащитни кремове действат моментално и при тях не е нужно предварително нанасяне и изчакване на 30 минутен интервал преди излагане на слънце.
В този тип слънцезащитни продукти има минерали, като титаниев диоксид и цинков оксид, които могат да бъдат използвани в различни количества, за да блокират ултравиолетовите лъчи на слънцето.

И двата вида слънцезащитни кремове предпазват от вредните ултравиолетови лъчи. Хора склонни към образуване на акне и такива с чувствителна кожа е добре да се насочат към крем на минерална основа.
Експертите съветват да се четат внимателно етикетите на продуктите независимо какъв слънцезащитен крем ще изберете. Добре е да сте сигурни, че продуктите не съдържат съставки, които могат да предизвикат алергични реакции и проблеми с кожата.

В нашите GS продукти няма слънцезащитни фактори и ви съветваме да нансяте първо GS Anti Age Serum, след това GS крем и върху него да сложите предпочитания от вас слънцезащите продукт.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *