Ледена терапия за лице

Замразяването на кожата нашумя напоследък и стана неразделна част от сутрешния и вечерния режим на милиони жени по света. 

Какво представлява замразяването на лицето? 
Накратко, това е терапия, в която кожата на лицето се излага на много ниска температура за няколко минути с цел премахване на зачервявания по нея, ексфолиация, стягане и контролиране на появата на акне. Идеята зад замразяването на кожата на лицето е, че когато се доближи нещо ледено до нея  предизвиква снабдяване с кръв в този “заледен” участък, което допринася за успокояването и стягането на кожата.
 
Видове ледени терапии за лице. 
За да си направите терапия на лицето може да използвате – ледени глобуси за лице, замразени резенчета краставица, замразена лъжица или оставен във фризера ролер за лице. Може да опитате и обикновен лед, но е добре да го увиете в тънък плат (марля), за да създадете бариера между леденото кубче и кожата на лицето. Има и професионална ледена терапия – лицева криотерапия, която се прави в дерматологичните кабинети. 

Ето най-големите ползи от замразяването:
•намалява възпаленията. Според специалистите много хора, които страдат от акне или розацея биха се повлияли добре с включването на една такава стъпка в ежедневния си режим за грижа за кожата. 
•намалява размера на порите. След замразяване на кожата външният вид на порите по нея значително се подобрява, а насъбралият се себум, който запушва някои пори се изчиства и прави лицето гладко и сияещо. 
•ексфолира кожата. Горният слой на кожата се премахва, за да се разкрие отдолу една нова кристална кожа. 
•успокоява пъпките. Заледяването намалява отока и зачервяването по кожата и успокоява възпаленията по нея. Допринася още за по-лесното навлизане на козметичните продукти в кожата.
 
Как се прави ледена терапия за лице в домашни условия?
Почистете добре кожата с измивен продукт. Сутрин и вечер използвайте лед или някои от гореизброените продукти  и обтрийте лицето с кръгови движения за 2-3 минути. След това пристъпете към нанасяне на тонер, серум, хидратиращ крем и останалите продукти, които използвате за грижа за кожата на лицето. 

Сподели с приятели

Comment (1)

  • Нели Reply

    Много полезна информация

    04.10.2022 at 16:35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *