Как се променя кожата през различните фази от месечния ви цикъл

В днешната статия ще си поговорим за четирите фази на менструалния цикъл и как всяка от тях влияе върху кожата ни.

Първата фаза е менструалната и е между 1-5 ден от започването на месечния ви цикъл. През тези дни ниските нива на хормона естроген карат кожата дa се чувства по-суха и да изглежда уморена и повяхнала. В същото време повишените нива на простагландиини правят кожата по-чувстителна и податлива на възпаления.

Как да се грижите за кожата – избягвайте екфолиране и епилиране на кожата в този период. Фокусирайте са върху дълбока хидратация с подходяща за това козметика. Ние ви препоръчваме крем за лице, GS Multi Active Booster през деня и нощен крем, GS Anti Age Night Therapy за вечер.

Втората фаза е фоликулярната фаза, която е между 6-12 ден от започването на менструалния цикъл. В този период нивата на естроген започват бавно да се покачват и нивата на хиалуронова киселина и колаген в кожата също започват да се покачват. Кожата изглежда по-плътна, еластична и свежа.

Как да се грижите за кожата – използвайте серум с високо съдържание на витамин С, за да подсилите и удължите свежото излъчване на кожата. Ние ви препоръчваме GS Anti-Age Serum. Това е и идеалниия период, в който може да експериментирате с нови козметични продукти, защото кожата е в епогея си. Специалистите също съветват да ексфолирате лицето си а AHA киселини, за да запазите порите на лицето си чисти. Ние ви препоръчваме да опитате нашата ексфолираща маска, Instant Glow, която съсъдржа AHA и BHA киселини.

Третата фаза е овулацията, която е в периода от 12-16 днес след започването на цикала ви. В тази фаза естрогенът и тестостеронът се в най-високите си нива и кожата може да е по-чувствителна.

Как да се грижите за кожата – добре е в тези дни да направите посещение при вашия козметик или дерматолог за хубаво почистване на лицето, за да се подготви кожата за прекомерното омзаняване в следващата – лутеална фаза.

Четвъртата фаза се нарича лутеална и е между 17-28 ден след започването на менструалния ви цикъл. В тези дни се покачват нивата на тестостерона, което омзазнява кожата. Прогестеронът също е с повишени нива, което стяга порите и може да се стигне до запушването им. Може да се появят пъпки в областа на брадичката, долната част на челюстта и над устните.

Как да се грижите за кожата – почиствайте лицето с щадящ продукт. Препоръчваме ви нашата почистваща пяна, Pure Skin Concept. Използвайте след почистване противовъзпалителни продукти.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *