Как да се грижим за кожата си на 60+

През 60-те, 70-те и годините след това процесът на стареене на кожата продължава, забелязват сепо-дълбоки бръчки поради продължаващата загуба на колаген и еластин. Пигментните петна и неравномерния тен на кожата се засиват, а видимите кръвоносни съдове (поради изтъняването на кожата) могат да придадът зачервен цвят на кожата.

От какво се нуждаете: Грижата за вашата кожа на тази възраст включва приоритизиране на хидратацията и защитата. Използвайте богати, хидратиращи кремове и хидратиращи балсами, за да се борите със сухотата на кожата и поддържането на естествената й бариера. Защитата от слънцето остава от решаващо значение за предотвратяване на по-нататъшно увреждане от слънцето, така че нанасяйте слънцезащитни продукти ежедневно. Включете продукти, съдържащи активни съставки за насърчаване на обновяването на клетките, балансиране на тена на кожата и за повишаване на хидратацията. Използването на нежен ексфолиант два пъти седмично може да помогне за подобряване на текстурата на кожата и съживяване на матовата кожа. Включете ежедневно приемане на колаген и други хранителни добавки след консултация с вашия доктор.

Какво да избягвате: Избягвайте прекомерното излагане на слънце, за да предотвратите по-нататъшно увреждане и поява на пигментни петна. Прекалено силните продукти за грижа за кожата могат да раздразнят допълнително изтъняващата кожа, така че изберете натурални продукти, които няма да дехидратират кожата и да й навредят.

Грижете се за кожата си на всяка възраст. Използвайте продукти като нашите, които са специално разработени с иновативни съставки и формули и действат в дълбочина.

Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че грижата за кожата е постоянна с повишаващи се нужди през годините. Всички ще остареем, но нека това да става по най-добрия начин. Няма да спрем да повтаряме, че едно от най-важните неща е нанасяне на слънцезащита през цялата година и то минерална като тази и редовна грижа за кожата всеки ден със задължително включване на серум за лице.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *