Как да се грижим за кожата си на 50

В този период могат да се видят хормонални промени в кожата след ( или по-време) на менопаузата. Намаленото производство на естроген означава, че кожата става по-тънка, губейки своя блясък. По-ниските нива на естроген също означават, че кожата не задържа вода и влага толкова ефективно, поради което е обичайно да усещате кожата суха и по- чувствителна.
Какво ви трябва: Преди да започнем, искаме да подчертаем, че никога не е твърде късно да започнете ежедневна грижа за кожата. Някои хора смятат, че нищо не може да се направи, след като са достигнали определена възраст, но това просто не е вярно. Използването на правилната комбинация от съставки за грижа за кожата, като ретинол, ниацинамид, хиалуронова киселина, витамин С и всичко останало, включено в продуктите на  Gala Secrets, плюс ежедневната употреба на слънцезащита, ще помогне за предпазване, подхранване и дори съживяване на кожата ви ако сте постоянни.
Какво да избягвате: След  50, трябва да внимавате с процедурите за подмладяване, които досега сте си правили.  Структурата на лицето ви се променя, кожата губи еластичност, мускулите се отпускат, съответно и резултатите от досегашните процедури няма да са същите. Не се притеснявайте ако досега ботоксът ви е давал нов живот на лицето, а след определена възраст не виждате ефект, даже напротив, действието му ви се отразява негативно.Това е така, защото мускулите ви започват да отслабват, веждите вече са по-ниско, отколкото в предишните десетилетия, а кожата около очите започва да увисва и да изглежда по-тежка. Нормално е при тези промени ако, например, “замразите” мускулите на челото с Ботокс няма да можете повече да повдигате веждите си и те ще бъдат фиксирани в тази долна точка. Следователно ще изпитвате ограничена способност да отворите очите си с пълно изражение и това ще ги направи да изглеждат по-малки, уморени и по-тежки.
Филърите също трябва да се избягват, защото те просто няма да могат да заменят мазнините, които лицето ви е загубило до този момент.  Ако се опитате да замените загубения обем на лицето с филър, ще промените лицето си и ще изглеждате подпухнали и по-тежки.
В заключение можем да кажем – използвайте добра козметика, разредете подмладяващите процедури или следете внимателно как реагира кожата ви на тях, спортувайте, хранете се добре и си набавяйте достатъчно часове сън.
 При постоянно прилагане на тези навици , независимо от възрастта, ще видите положителна промяна в кожата си.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *