Как да се грижим за кожата си на 40

През 40-те години възстановяването на кожата и производството на колаген се забавят още повече, което води до загуба на обем и еластичност. Жените в перименопауза започват да изпитват хормонални промени, които засягат кожата им. Естрогенът насърчава задържането на вода и запълването на кожата и когато производството му намалява може да усещате кожата суха или раздразнена.
Какво ви трябва: По време на този етап е наистина време да включите ретинол в грижата за кожата.Той ще помогне процеса на  обновяване на кожните клетки и ще стимулират естественото производство на колаген. Друг начин да помогнете за увеличаване на обмяната на кожните клетки е чрез ексфолиране, поради което създадохме Instant Glow и по-този начин да допълним целия процес по грижа за кожата.
Instant Glow е маска за лице с киселини, което означава, че помага за премахване на натрупването на мъртва кожа, като разтваря връзките между мъртвите кожни клетки и след това използва нежно гранулирано ексфолиране, за да я отстрани. Ексфолирането не само помага за възстановяване на по-ярък и гладък тен, но също така насърчава кожата ви да произвежда нови клетки, придавайки на кожата ви свеж и здрав блясък. Когато започнете да добавяте ексфолиране към рутинната си грижа за кожата у дома, не забравяйте да не ексфолирате твърде грубо или твърде често. В повечето случаи веднъж или два пъти седмично би трябвало да е достатъчно. В дните, в които използвате ексфолиант трябва задължително да нанасяте слънцезащитен крем.
Какво да избягвате: Когато видите по-изразени фини линии и бръчки или започнете да изпитвате загуба на обем, което ви кара да изглеждате по-уморени, отколкото се чувствате, сигурно бихте се замислили за  процедури като Ботокса или поставяне на филъри. Молим ви да бъдете внимателни с тези процедури. Филърът може да помогне в малки дози, в слепоочния участък или в долната част на очите, но ако в крайна сметка прекалите с компенсирането и препълването, всъщност можете да накарате лицето си да изглежда по-тежко, изкривено, по-подпухнало и по-квадратно, което всъщност ще ви накара да изглеждате по-възрастни отколкото сте.
Доброто почистване на лицето, хидратацията и използването на слънцезащитата са вашите “оръжия” и сега е време да добавите доказани съставки против стареене и ексфолиация в режима си за грижа за кожата.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *