За витамините и хранителните добавки

Защо са важни?

Здравословната и балансирана диета би трябвало да е достатъчна, за да си набави организмът всичко необходимо. За съжаление почвите и хранителните продукти в днешно време имат липса на хранителните вещества и затова се налага приемът им допълнително под форма на хранителните добавки.

Добавки за „чиста“ и красива кожа

Витамин А – ретиноид, важен за здравето на кожата и растежа на костите. Може да се приема вътрешно или да се нанася под формата на крем. Помага при акне, редуцира бръчките, озарява лицето, заличава тъмни петна увеличава производството на колаген.

Витамин В12 комплекс – помага при формирането на червените кръвни телца, премахва умората, участва в синтеза на серотонин, помага при тъмни петна и пигментации на кожата.

Витамин С – изключително важен за здравето на цялото тяло. Помага при образуването на нови здрави клетки в тялото, може да облекчи възпалението и раздразнението на кожата при хора с чувствителна кожа, засилва имунната система.

Пробиотик – предоставя полезни бактерии в организма, допринася за здравето на кожата и повишава настроението чрез стимулиране на производство на серотонин.

Омега 3 – дава ценни здравословни мазнини на кожата има много силно противовъзпалително действие и подпомага изграждането на защитният слой на кожата.

Колаген – засилва регенерацията на кожата, забавя стареенето, помага за изглаждане на бръчките, поддържа еластичността, хидратацията и твърдостта на кожата, премахва целулита и акнето, заздравява косата и ноктите.

Цинк – силно противовъзпалително действие , засилва имунната система, помага при заздравяването на рани и при заличаване на фините линии, участва в клетъчното делене на синтеза на ДНК.

Коензим Q10 – ензим, който се съдържа във всяка клетка и тъкан в тялото. Неутрализира свободните радикали, които причиняват стареенето на кожата, отговорен за 95% от енергията в тялото, липсата на този ензим води до затруднена способност на тялото да произвежда колаген и еластин.

Корен от мака и масло от иглика – и двете добавки помагат на хора с акне, което е причинено от хормонален дисбаланс и допринасят за балансиране на емоциите.

Не забравяйте, че преди да приемете каквито и да е добавки е необходимо да се посъветвате с вашия доктор.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *