Да си поговорим за витамините и хранителните добавки

Вътрешната грижа за кожата е не по-малко важна от тази, която полагаме външно. Казвайки това разбираме, че е доста голямо предизвикателство да си набавим необходимите ни минерали и витамини от храната, която ядем. Голяма част от хранителните вещества изчезват при преработката на храната, нейното съхраняване или вследствие на методите на съвременното земеделие и животновъдство. Така че дори и да се храните здравословно с богата на витамини и минерали храна е добре да подкрепите организма си с добавки. Подбрали сме някои, които са от изключителна важност и за красивата и здрава кожа.

*Преди да решите да приемате хранителни добавки задължително се консултирайте с лекар.

Витамин С – важен витамин за цялото тяло, спомага усвояването на колаген, силен антиоксидант, засилва имунитета, избистря тена на лицето.

Витамин D – прекрасен витамин за кожата, заздравява клетките й, намалява възпалението и дразненето при хора с проблемна кожа, засилва имунната система.

Пробиотици – много важни за поддържане на чревното здраве, доставят полезни бактерии в червата, важна роля за външния вид на кожата ни, подобряват общото настроение и производството на серотонин в организма.

Омега 3 – Подпомага здравето на кожата с полезни мазнини, силно противовъзпалително действие, съдържа се и в авокадото, рибата, чиа семената, ядките и др., спомага за засилване на естествената бариерна функция на кожата.

Цинк – има силно противовъзпалително действие, засилва имунната система, участва в клетъчното делене и синтеза на ДНК,помага за редуциране на фините линии и бръчките.

Коензим Q10 – съдържа се във всяка клетка и тъкан в тялото, много силен антиоксидант, който се „бори“ със свободните радикали – главните причинители за остаряването на кожата, отговаря за 95% от енергията на тялото, липсата му води до затруднено производство на колаген и еластин в организма.

Мака (корен) и масло от вечерна иглика – подпомагат акнетична кожа вследствие на хормонален дисбаланс, помагат при честа смяна на настроението.

Ресвератрол – мощен антиоксидант, неутрализира действието на свободните радикали, успешно бори акнето, стареенето на кожата, зачервяването и помага да имаме хубав и равномерен тен.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *