Кожата и гримът докато спортуваме?

Много често ни се налага да посещаваме фитнес залата след работа или в края на деня. Обикновено вече сме се гримирали от сутринта и не искаме да премахваме грима преди да се приберем. Пречи ли това на кожата?

Какво се случва ако имате грим по лицето докато тренирате?
Принципно каквото и да имате върху кожата си докато тренирате може да запуши порите и да доведе до възпаление на кожата.

По време на тренировка, циркулацията на кръв се засилва, тялото се загрява и порите по кожата се отварят. От тук идва по-големия риск да се запушат.

Решението?

Препоръчваме ви винаги преди тренировка да почиствате добре лицето си със щадящ почистващ продукт, за да предотвратите поява на пъпки, възпаления и зачервявания по кожата на лицето.

Нашата почистваща пяна, Pure Skin Concept, едновременно почиства, хидратира и подхранва кожата без да разрушава предпазната бариера на кожата.
Формулата й е с безсулфатен пенител, който нежно и ефективно премахва замърсяванията, грима, излишния себум, слънцезащитните продукти и почиства порите в дълбочина. Екстрактът от Лотос в продукта има силни антиоксидантни свойства омекотява и пази кожата.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *