Грижа за кожата през зимата

Студеното време, сухият въздух в помещенията и вятърът през зимата бързо изсушават кожата на лицето и затова е добре през този сезон да обърнем повече внимание на откритите части от тялото ни, зада предотвратим нежeлани последици. Както вече знаете красотата на кожата е отвътре и отвън, затова в тази статия ще си поговорим не само за козметика.

Какво е необходимо да спрете да правите през зимата?
– Не прекалявайте с козметичните продукти и процедури. Кожата през зимата е доста по-чувствителна, суха и податлива към възпаления. Придържайте се към по – обикновен режим за козметична грижа.
– Внимавайте с храните, които приемате – не преяждайте. В студените месеци на всички ни се дояждат топли тестени изделия или малко повече сладко, но това би довело до запушване на порите, отпускане на кожата и избиване на пъпки.
– Обратното също е вредно – прекалено недостатъчен прием на храна. Ако не приемате достатъчно полезни хранителни вещества и пазите стриктни диети, кожата ви ще повехне и ще стане по-бледа.
– Не нарушавайте вечерния си сън. Липсата на добър сън ще доведе до подпухване на зоната около очите, тъмни кръгове и сивкав цвят на кожата на лицето. Какво през зимните месеци може да наруши съня ни? През зимата сме по-склонни да затопляме прекалено помещенията, в които спим. Най-добрата температура за сън е между 16-19 градуса.

Какво е препоръчително да правите?
– Хидратацията е най-важната стъпка в грижата за кожата. Пийте вода и използвайте силно хидратираща козметика. Препоръчваме ви нашия GS Anti Age Serum в комбинация с GS Cream Fluid през деня и GS Anti Age Night Therapy вечер.
– Деликатно ексфолирайте кожата на лицето 2-3 пъти в седмицата, за да отстраните мъртвите клетки.
– Дори през зимата не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем всеки ден, независимо дали навън има слънце или не.
– Почиствайте в дълбочина кожата на лицето поне веднъж седмично с детокс маска, която може да си направите и в домашни условия.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *