Грижа за кожата на шията

Грижата за кожата на нашата шия би трябвало да е част от общата грижа, която полагаме за лицето си, но в много случаи шията и деколтето са пренебрегвани зона.

За съжаление, шията е един от най-честите издайници на нашата възраст. По нея лесно и бързо се образуват фини линии и бръчки, неровномерна текстура, както и хиперпигментация и обезцветяване.

Кожата в областта на шията е по-деликатна и има по-тънка дерма, което означава, че е по-податлива на увреждане, като например увреждане от UV лъчи. Интересен факт е, че кожата на шията има по-малко мастни жлези, произвеждащи себум, което означава, че тази област също може лесно да се изсуши и дехидратира. И накрая, непрекъснатото движение на шията допринася допълнително за появата на бръчки.

Ключови фактори, които увреждат кожата на шията

UV УВРЕЖДАНЕ

Тъй като кожата в тачи област е тънка, уверете се, че шията ви е добре покрита със слънцезащитен крем. Както при лицето, увреждането от UV лъчите може да причини пигментация и да компрометира кожната бариера, което води до отпускане в тази зона и загуба на колаген.

Използвайте широкоспектърна SPF защита, която да ви предпазва и от UVA и от UVB лъчите. Ако сте с мазна кожа или склонна към образуване на акне се насочете към минерални слънцезащитни продукти.

ТОН, ТЕКСТУРА И ПРИЗНАЦИ НА СТАРЕЕНЕ

Дермата, (слоя на кожата, който съдържа колаген и еластин), е много по-тънка в областта на шията и там много по-бързо се забелязва отпускане поради забавянето на производството на тези така необходими компоненти.

Освен грижа с козметика ви препоръчваме прием на течен колаген, като нашия GS морски колаген за пиене с 100% усвоимост, който осигурява набавяне на необходимите количества колаген в организма в следствие на което кожата изглежда по-плътна и по-стегната.

СУХОТА И ДЕХИДРАЦИЯ

Тъй като кожата на шията има по-малко жлези за естествено производство на себум/мазнини, външното поддържане на кожата хидратирана и овлажнена е много важно.

Препоръчваме ви да използвате дълбоко хидратираща козметика в тази област. Нашият комплектът от нощен и дневен крем в комбинация с GS Anti Age Serum ще направят всичко необходимо за кожата в тази област и ще й осигурят еластичност, влажност и контур.

Освен хранителните добавки и козметичните продукти, които ежедневно използвате ви съветваме да внимавате с други ваши навици, които може да вредят на тази област. Дълготрайното и непрекъснато навеждане на главата напред (гледайки в телефона си) може да окаже дълготрайно увреждане на кожата на шията и образуване на бръчки там. Правете редовно масажи на шията (ако нямате проблеми със щитовидната жлеза), за да засилите циркулацията в областта. Пийте достатъчно вода през целия ден на малки глъдки, за да поддържате тялото си хидратирано отвътре.

Не е необходима специална козметика за кожата на шията ви. Използвайте същата, която използвате за лицето си, но слагайте малко повече продукт, за да има достатъчно и за лицето и за шията.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *