Грижа за кожата – започнете с тези 3!

Никога не е твърде рано да започнете режим за грижа за кожата. Остаряването е естествен процес и не можем да го контролираме, но чрез правилна грижа можем значително да го забавим. Ако сме постоянни в стъпките за грижата за кожата си тя ще се задържи за дълго, гладка, стегната и свежа. След като веднъж установите основен сутрешен и вечерен режим може към него да добавяте допълнителни стъпки.

Редът по-който нанасяте продуктите е много важен не само за ефикасността от грижата за кожата, но и за това да не хвърляте пари на вятъра.

Започнете с основните 3 – почистващ продукт, тоник/тонер и хидратиращ крем. След като усвоите тези три стъпки може да започнете да добавяте и други продукти.

Почистващ препарат.

Преди да нанесете какъвто и да било продукт върху лицето си трябва да се уверите, че сте почистили кожата от всякакви остатъци от грим, излишен себум и замърсявания. Почистената кожа гарантира пълно абсорбиране на продуктите, които нанасяте върху нея. Избирайте почистващи продукти подходящи за вашия тип кожа, нежно измивни и едновременно с това силно хидратиращи.

Препоръчваме ви почистваща пяна за лице GS Pure Skin Concept – Хидратиращ комплекс с хиалуронова киселина, който овлажняват кожата и запазват нейния хидролипиден слой. Комбинацията от хидратиращи, хигроскопични молекули, улавя и задържа свободната вода и подобрява разпределението ѝ в клетките.

Тонер/Тони за лице

След почистване на кожата е много важно да използвате тонер/тоник за лице, който ще почисти хлора от чешмяната вода и ще балансира PH на лицето.
Избирайте продукт, който да не е на спиртна основа. Обтрийте леко лицето с напоен с продукт памучен тампон.

Хидратиращ продукт

Дори да не включите нищо друго в грижата за кожата, след почистване и след използване на тоник, абсолютно задължително е поне да хидратирате лицето. Използването на хидратиращ крем ще подпомогне естествената бариера на лицето, която задържа влагата в кожата и не дава на различните замърсявания да влезнат през порите й. Ако след тонер използвате серум, нанасянето на хидратиращ крем ще запечата действието на серума и ще хидратира допълнително кожата.
За дневен крем изберет продукт с по-лека формула, която няма да омазни кожата. Нежен крем-флуид с хиалуронова киселина и пептиди като GS Cream-Fluid е много добра опция или крем със защита от синя светлина като GS Multi Active Booster. Във вечерната грижа е задължително да използвате кремове с по-гъсти текстури като GS Anti Age Night Therapy, който е формулиран по начин да освобождава постепенно активните съставки, за да действа през цялата нощ докато кожата се регенерира.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *