В каква последователност се нанасят различните козметични продукти?

Понякога харчим много пари за козметични продукти и се разочароваме от резултатите, които виждаме в огледалото. Това може да се дължи на неправилната последователност при нанасяне на различните продукти.

Първото правило в козметиката е винаги да нанасяте продуктите за лице върху напълно почистена кожа. След това се нанася продуктът с най-малка молекула, за да се гарантира пълното му абсорбиране от кожата. Не нанасяйте продуктите един след друг. Давайте на кожата си време да абсорбира добре всеки продукт. Може да миете зъбите си между нанасянето на крем и серум, да изперете четката си за грим, но каквото и да правите е добре да има малко разстояние между нанасянето на различните продукти.

 

Как да нанасяме продуктите си за лице?

 

1.Почистете добре кожата си и се уверете, че няма и следа от грим по нея.

Ако вечер използвате маска за лице или ексфолиант ги нанесете след тази първа стъпка.

2. На тампон за почистване на лице сложете малко тоник и още веднъж почистете лицето с него, за да сте сигурни, че сте премахнали минералите и хлора от водата, с която сте мили лицето си.

След тази втора стъпка се нанася продукт, който таргетира специфичен проблем. Например ако       страдате от акне, нанесете крем или лосион против акне само върху засегната зона.

3. Серумите за лице са с много малка молекула, затова се нанасят в тази трета стъпка. Не забравяйте, че те са много концентрирани и не ви е необходимо голямо количество от тях. Използвайте 2-3 помпички от GS Anti Age Serum за цялото лице и шията.

4. Нанесете околоочен крем след серума за лице. Винаги го нанасяйте с леки потупващи движения с безименния пръст, защото той оказва най-слаб натиск върху кожата. Ако искате очите ви да се „събудят“ мигновено може да сложите нашия околоочен крем – GS Total Eye Care, в хладилника и да го изваждате само преди употреба.

5. В тази пета стъпка е време за крема за лице. Нанесете го с леки масажни движения в посока нагоре и не забравяйте да разнесете добре по шията и деколтето. Използвайте дневен крем за лице в сутрешната ви грижа за кожата, опитайте GS Cream Fluid или GS Multi Active Booster и нощен крем за лице, GS Anti Age Night Therapy, вечер преди лягане.

6. Ако използвате олио за лице тук е мястото му за нанасяне. То винаги се нанася върху крема за лице.

7. Последната стъпка в грижата за лицето е нанасяне на слънцезащитен крем. Това е един от най-важните продукти за лице в дневната грижа. Не забравяйте да го използвате дори и през зимата, дори и в облачни дни.

След всички тези стъпки може да започнете нанасянето на грима.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *