Витамин С в грижата за кожата

Серумите с Витамин С са известни от много време. Ползите им за кожата са широко разпространени – действат при неравен тон, груба текстура, фини линии, белези от акне, обща повяхналост на лицето и др. Как обаче действа Витамин С върху кожата?

Kакво всъщност е Витамин С?

Витамин С е мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. Поради своите антиоксидантни свойства, витамин С подпомага естествения процес на регенерация на кожата и помага при възстановяване на увредените кожни клетки.

По същия начин, по който консумирането на храни, богати на антиоксиданти, помага на тялото да се бори със свободните радикали, локалните антиоксиданти правят същото за кожата на лицето, като помагат в борбата с вредното влияние на UV светлината и замърсения въздух.

Какви други ползи има Витам С за кожата?

Ползите от Витамин С за кожата не се свеждат само до неговите антиоксидантни действия. Той е силно киселинен и когато се използва върху кожата в нея се задействат защитни свойства, които ускоряват производството на колаген и еластин. Колагенът и еластинът са естествено срещащи се протеинови влакна, които спомагат за поддържането на сияйна и стегната кожа. Подпомагайки производството на колаген и еластин, Витамин С предотвратява и преждевременното стареене на кожата.

Друго свойство на Витамин С е да ограничава производството на меланин, който причинява тъмни петна и хиперпигментация. При продължителна употреба на витамин С върху кожата се предотвратява образуването на тъмни петна върху нея.

Как да набавите Витамин С в ежедневната грижа за кожата и какво е важно да знаете?

Специалистите съветват използването на серум с Витамин С (пред тонер или крем ), защото концентрацията е по-голяма, молекулите са по-малки и могат бързо и успешно да проникнат навътре в кожата.
Друго важно нещо – търсете продукт, който използва аскорбинова киселина (известна също като L-аскорбинова киселина), която е най-стабилната и ефективна форма на витамин С в грижата за кожата. Ние ви препоръчваме използването на GS Anti Age Serum.

Ако използвате серум с чист Витамин С или такъв с висока концентрация (над 15%) се уверете, че флакона (бутилката), в която се предлага е тъмна или плътна, през която не прониква дневна светлина. Витамин С се разгражда, когато е изложен на светлина или въздух, така че бутилките от тъмно стъкло или плътните опаковки помагат да се поддържа стабилността му (следователно и ефикасността му).

Кога трябва да отбягвате продукти с високо съдържание на Витамин С?

Ако имате много чувствителна кожа може да получите силно зачервяване или алергична реакция към Витамин С. Специалистите препоръчват винаги да се прави тест на малка част от кожата (зад ухото или вътрешната страна на китката) преди да се пристъпи към употреба на нов козметичен продукт.

*В гамата на Gala Secrets предлагаме SENSITIVE Anti Age Serum, който е подходящ и за най-чувствителната кожа.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *